torstai 3. lokakuuta 2013

Lihatonta lokakuuta kaikille!

Day 1

Kaupassa käyminen oli yllättävän hankalaa, ei oikein tiennyt mitä ostaa. Mukaan tarttui pinaattikeittoa, hernekeittoa, kalapuikkoja, seipaloja, tomaattia, salaattia, sipulia yms. Ja pitkän etsinnän, älypuhelimen hyödyntämisen ja kaksplussa keskustelujen lukemisen jälkeen soijarouhetta. Kotona sitten kokkailin itselleni ihan perus kalaa. Laitoin seipalat uunivuokaan, kermaa päälle ja hernemaissipaprikaa sekaan. Makaronia keittelin sitten myös ja ruoka oli hyvää, mutta se ei yllättänyt, koska tämä ei ollut mikään uusi kokemus minulle. Ei ongelmia olla lihaton, toistaiseksi.

Day 2

Sallin lipsumiseni lihattomasta, kuten jokaikinen keskiviikko. Syynä se, että meillä on töissä silloin ruokailu ja ILMASTA RUOKAA, PAKKO SYÖDÄ! En pidä lihattomuuttani täysin tuhoon tuomittuna tästä viikottaisesta liha-annoksesta huolimatta, vaikka varmasti voisin olla syömättäkin.  Lounaaksi tuli siis popsittua hernekeittoa, joka luonnollisesti sisälsi jauhelihaa. Illalla kotona söin vielä eilistä kalaa.

Day 3

Tein töissä pitsaa, jonka täytteet kauppalistalla vaihdoin viime tingassa kinkkusuikaleista tonnikalaan. En ole ikinä tonnikalasta tykännyt, mutta viimeaikoina alkanut sitä pitsassa suvaitsemaan. Ja koska tiesin, että pitsan tuoksu keittiössä pakottaisi minut maistamaan, oli hyvä, että vaihdoin kinkun kalaan. Näin toin lihatonta lokakuuta hieman myös työkavereilleni ja asiakkailleni. Kotona sitten kokeilinkin jotain aivan uutta. Tein ruokaa soijarouheesta! Netistä löytämäni reseptin avulla valmistin itselleni lasagnea. Kyllähän tuota syö, mutta jauhelihalla söisin mielummin... Toistaiseksi pysyn lihattomalla edelleen. Tuota lasangea nyt vaan on aika paljon, että jos sattuu jollakin olemaan Äänekoskella nälkä, niin saapi tulla syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

piristä mua, darling